Ammattitaito

ERITYISTAIDOT
 

En pelkää haasteita enkä suuriakaan muutoksia ja työelämän hektiset tilanteet tuovat parhaat puoleni esiin. Kannukseni työelämässä olen hankkinut paitsi kulttuurituottajana ja alan kouluttajana, myös monikansallisten projektiryhmien johtajana.

 

Erityisiä vahvuuksiani ovat projektien johtaminen, organisointi, markkinointi- ja viestintä, esimiestyö sekä kulttuurin rahoituksen tuntemus. Teknisten taitojen, monipuolisen osaamisen ja koulutuksen lisäksi olen avoin ja sosiaalinen, tehokas verkostoituja ja nopea ongelmanratkaisija, joka on tottunut työskentelemään järjestelmällisesti myös hyvää paineensietokykyä vaativissa tilanteissa.

 

Virallisen CV:ni löydät täältä

Vahvuudet

Kulttuurituotanto ja tapahtumaosaaminen 

Olen ollut päätoiminen kulttuurituottaja vuodesta 2008 lähtien. Vuosien varrelle mahtuu moni erilaisia tuotantoja, äänitteitä, tapahtumia ohjelmakokonaisuuksia. Tapahtumatuotannon vaatima nopeatempoisuus , paineensietoa ja hyvää ongelmaratkaisukykyä vaativat tilanteet sopivat minulle hyvin. Tuotannollisten tehtävien lisäksi hallitsen graafisen suunnittelun perusteet ja pystyn hoitamaan myös markkinointi- ja viestintätehtäviä. Erilaisia tapahtumia olen tuottanut sekä itsenäisenä yrittäjänä että freelance-tuottajana osana suurempaa työryhmää. 

Kouluttaja

Syksystä 2016 lähtien olen toiminut kulttuurituotannon tuntiopettajana Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Kasvatustieteiden perusopinnot olen suorittanut Helsingin Yliopistossa ja ammatillisen opettajan pätevyyden (AmO) Haaga-Helian opettajakorkeakoulussa. Tutkintoon liittyvät suoritukseni ja opetustyöhön liittyvään työkokemukseeni pääset tutustumaan vasemmalla olevan "KOULUTTAJA" painikkeen kautta. AmO tutkintoa ja sen sisältöä on esitelty Haaga-Helian kotisivuilla.

Projektiosaaminen

Ennen kulttuurialalle siirtymistä toimin yli 10 vuotta suuren yrityksen projektipäällikkönä eri puolilla maailmaa. Suorittaessani kansainvälistä PMI-sertifiointia eräs kouluttajista totesi, että projektijohtaminen on projektin johtamista – projektin sisällöstä ja toimialasta riippumatta. Tämä viisaus sopii mielestäni erittäin hyvin myös kulttuurialalle. Projektihallinnan perusosaaminen ja tarvittavat taidot ovat vakioita.

 

Yrittäjyys

Perustin oman yritykseni, Tuotantoyhtiö Tutsa Oy:n starttirahan turvin syksyllä 2008. Yrityksen perustamisvaiheessa tuotetut liiketoiminta- rahoitussuunnitelmat, liikeidean kehittely ja erilaiset yrittäjävalmennukset ovat avanneet aiemmin opittuun liiketaloudelliseen ajatteluun aivan uudenlaisen ulottuvuuden. Pienessä yrityksessä erilaiset rutiinit, kuten budjetointi, kirjanpito ja palkanmaksu ovat tulleet myös osaksi arkeani.

Kehittäjä

Työotteeni on aina ollut vahvasti kehittävä. Olin jo 90-luvun alussa perustamassa mikrotukihenlkilöille omaa yhdistystä - aikana, jolloin jouduimme jatkuvasti selittämään mikä sellainen ammatti on ja mitä mikrotukihenkilöt tekevät. Myöhemmin suuntauduin ICT-alan kompetenssi- ja henkilöstönkehitystehtäviin. Sama suuntaus on jatkunut myös ammatinvaihdoksen jälkeen. Vuonna 2008 kulttuurituotajien koulutus amk-tasolla oli vasta aluillaan ja maisteritasolle meitä valmistuu vuosittain vain muutamia kymmeniä. Kulttuurituottajan työssäni olen ollut erityisen kiinnostunut liiketoiminnan ja kulttuurin välisen rajapinnan ja erilaisten yhteistoimintamuotojen kehittämisestä.

 

TIETOTEKNIIKKA - entisenä ammattilaisena hallitsen laitteet ja ohjelmistot todella hyvin!

YHDISTYSTOIMINTA - vuosikymmenien kokemus yhdistyksen taloudesta, hallinnosta ja  toiminnansuunnittelusta 

KOULUTUS - tietotekniikasta mediatekniikkaan, kaikkea osaamista on jaettu

MOBIILITEKNOLOGIA - osaatko sinä oikeasti hyödyntää kännykän mahdollisuuksia? Minä osaan!

YLEISÖTUTKIMUS - YAMK opinnäytetyöni vei mukanaan!

KUVAILUTULKKAUS - koska kulttuuri kuuluu kaikille!

ALKOPASSI -  väliaikatarjoilut sujuvat säännösten mukaisesti!

HYGIENIAPASSI -  kokemusta puffeteista ja kakkumyyjäisistä! 

KÄDENTAIDOT - tuottajan työkalupakissa tätäkin tarvitaan!

KLARINETINSOITTO - musiikki, tuo harrastuksista rakkain!

KIELITAITO

ENGLANTI - erinomainen työkieli 

RUOTSI - tälläkin työt onnistuvat

SAKSA - lehdet  ja tv-sarjat sujuvat

ESPANJA - lomalla pärjään

VENÄJÄ - alkeet ja aakkoset

KIINNOSTUKSEN-
KOHTEITA

ALAN KEHITTÄMINEN - millä keinoin kultturiala ja luova talous lunastavat niille povatun merkittävän roolin maamme tulevassa kehittämisessä. 

IHMISET JA TEKNOLOGIA - molempia tarvitaan ja molempien kanssa pitää osata toimia!

KULTTUURI JA MATKAILU - 
molempia harrastan, molempien parissa olen työskennellyt. Näiden parissa näen itseni myös tulevaisuudessa!

Soita

+358-40-503 1850

Sähköposti

tuula.salo(at)tutsa.fi

Seuraa minua

© Tuula Salo 2015
Ihan itse tein Wixillä

 

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now