Viimeisimpiä projektejani

Tuotantopäällikkö
Blow!2020 - Soiva Töölönlahti, Helsinki
 

Korona-pandemian keskellä keväälle 2020 suunniteltu kaupunkifestivaali päästiin toteuttamaan vihdoin lokakuussa 2020. Kuuden konsertin sarja rajoitetulle yleisölle Töölönlahden ympäristön erilaisissa kulttuuritiloissa toi esille puhallinmusiikin koko kirjon. Suurista sinfonisista kokoonpanoista pieneen kahden soittajan jazzimprovisaatio duon.

Tätä musiikkia oli ilo tuoda yleisön kuultavaksi. Kiitos rahoittajille tuestanne!

Tuotantopäällikkö
Blow!2019 - Taiteiden yö
Kauppatori, Helsinki
 

SoiniSalo on minun ja ystäväni kapellimestari - säveltäjä - tuottaja Rasmus Soinin yhteinen projekti. Valtakunnallisien puhallinpäivien tuotantotiimissä syntynyt yhteistyö on jatkunut työryhmän yhteisenä Blow!-konseptina. Rakkaudesta puhallinmusiikkiin tuotamme erilaisia konsertteja ja kaupunkitapahtumia yhteistyökumppaniemme ja Taiken tuella.

Tuotantopäällikkö
Puhallinpäivät 2018
Musiikkitalo, Helsinki
 

Aina joskus sitä miettii, pitääkö näitä kulttuurihommia ja erityisesti tuottajan töitä tehdä vielä vapaa-ajan harrastuksenakin. Mutta vastaus on aina sama: kyllä ehdottamasti pitää! Näissä verkostoissa liikkuu niin paljon osaamista ja huippu tyyppejä, että haluan olla mukana.

Tällä kertaa sekaannuin siis Helsingin Puhallinmusiikkiyhdistyksen, Sibelius Akatemian, Helsingin konservatorion, pk-seudun musiikkiopistojen, Puolustusvoimien ja monen muun toimijan yhteistyönä syntyvään valtakunnalliseen Puhallinpäivät 2018 tuotantoon. Laaja verkosto ja monipuolinen ohjelmatarjonta aiheuttaa sekä päänvaivaa, että ilonhetkiä. Tästä tulee hieno tapahtuma!

Päätoiminen tuntiopettaja
Humanistinen amk
Helsinki 2016, Jyväskylä 2017-2018, Turku 2018, Kauniainen 2018
 

Syksyllä 2016 pääsin toteuttamaan yhden monista ammatillisista haaveistani. Vedin vähän henkeä yritystoiminnasta ja työskennellyt entisessä opinahjossani, Humanistisessa ammattikorkeakoulussa päätoimisena kulttuurituotannon tuntiopettajana. Vastuullani on ollut paitsi kahden monimuotoryhmän valmentaminen, myös sekä päivä- että monimuoto-opetuksen innovaatiotoiminnan opintojaksot.

 

Vahvasta tietotekniikka taustastani johtuen olen ollut mukana myös digikampuksen kehittämiseen ja Moodlerooms-käyttöönottoon liittyvissä tehtävissä.

Elämäni amk-lehtorina jatku taas syksyllä 2017. Tällä kertaa valmennan ja jaan osaamistan1i kulttuurituottajien syksyyn aiheina viestintä, markkinointi, talousaineet ja yrittäjyys. Kevään 2018 puolella opetin sitten mediaosaamista, projektihallintaa ja tuotteistamista. Syksy 2018 jakaantui Turun ja Kauniaisten välille. Molemmissa opetin markkinointia ja Turussa myös tuottajille tärkeää laikitietoa ja etiikkaa.

KultQuest |
Taidekeskus Salmela 2015
 

Taidenäyttely, konsertti, teatteriesitys, festivaalit, oopperajuhlat, markkinat tai luontoretki. Mikä on se varuste, joka on kaikissa näissä tilanteissa jokaisen kävijän vakiovarusteena? Tietysti matkapuhelin.Jos esityksestä tai tapahtumasta kaivataan lisätietoa, jos se halutaan ikuistaa valokuvaan, tai jos esitys on huono ja aika käy pitkäksi, mitä tekee yleisö? Kaivaa puhelimensa esiin ja siirtyy verkkoon.  Miten näitä yleisön taskussa kulkevia, tämän päivän ”sveitsinarmeijanihmelinkkarilaitteita”, voisi hyödyntää tehokkaasti myös yleisötutkimuksessa?
 

Kulttuurituotannon YAMK opintojen yhteydessä lähdin tuotteistamaan mobiiliteknologiaan pohjautuvaa KultQuest™ palvelua. Kesällä 2015 pilotoin sen toimivuutta Taidekeskus Salmelassa.

 

Työni on saatavilla Theseuksesta.

​Joulukonserttien aikaan talvella 2013 syntyi yleisönpyynnöstä ajatus Hannu Lehtosen oman jouluäännitteen teosta. 2014 kevät kului ideointiin, suunnitteluun, budjetointiin ja neuvotteluihin. Syksyllä 2014 marssi studioon joukko eturivin muusikoita ja lopputulos tästä yhteistyöstä oli loistava.

 

Mukaan hankkeeseen saimme Osuuskauppa Hämeenmaan, joka tilasi juhlavuotensa kunniaksi äänitteen kaikille asiakasomistajilleen. Tämän johdosta levyn ensipainos olikin 235 000 kpl, joten kulta-, timantti- ja platinarajat ylittyivät kerralla. 

Vaskiviikot 2015 |
Sinfoninen puhallinorkesteri
Sisu

 

Suuren, yli 50 soittajan orkesterin pyörittäminen ei todellakaan sovi heikkohermoisille! Kun kyseessä on vielä projektiorkesteri, joka kootaan jokaista periodia varten erikseen soittajat, kapellimestarit, yhteistyökumppanit ja konserttisalit vaihtuvat. Näissä projekteissa tuottajan pitää todellakin varautua lähes kaikkeen.

 

Vaskiviikoilla heinäkuussa 2015 toteutetun periodin valmistelu alkoi jo vuoden 2014 puolella. Festivaalijärjestäjän viimehetken aikataulumuutokset, sairastapaukset ja särkyneet soittimet aiheuttivat pientä sydämmentykytystä. Lopputuloksena oli kuitenkin kaksi loistavaa konserttia - yksi kantaesitys sekä loppuunmyyty viihdekonsertti.

Joulu äänilevytuotanto |
Hannu Lehtonen

 

Jos haluat tietää lisää projekteistani, tai olet kiinnostunut yhteistyöstä, ota yhteyttä  >>

Soita

+358-40-503 1850

Sähköposti

tuula.salo(at)tutsa.fi

Seuraa minua

© Tuula Salo 2015
Ihan itse tein Wixillä

 

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now